Awesomesauce guide till höstens tv


Vi är mitt i hösten och har en förmodad brun vinter att se fram emot. Vad är då bättre än att stanna hemma, dra ned gardinerna och titta på en riktigt bra serie? Eftersom svensk tv består av idol, bönder som söker fruar och örtio olika varianter av Wallander tänkte vi här på Awesomesauce presentera vad vi tycker att du ska titta på. Med lite fingerfärdighet (dvs. ett konto på valfri torrent-sida) kan du njuta av det bästa från hela världen. Här följer ett axplock av våra favoriter.

Bored to Death HBO
Att den här serien visas på HBO borde vara tillräckligt för att bli övertygad. Jason Schwartzman (The Darjeeling Limited) spelar en författare med skrivkramp med ett extraknäck som privatdetektiv. En noirdoftande serie som hittills kretsat en hel del om situationskomik. Som grädde på moset hittar vi även Zach Galifianakis (The Hangover) och Ted Danson. Visas hos HBO på söndagar vilket betyder måndagar på internetspråk.

Californication Showtime
Här har vi en serie som faktiskt visas i Sverige. Men på Comedy Central. Vem fan kollar på den kanalen?
Californication har precis startat sin tredje säsong med de bäst skrivna avsnitten i seriens historia. Man återuppfinner knappas hjulet men levererar mer av allt på ett så bra sätt att det är omöjligt att värja sig. Även här ser vi en författare med skrivkramp, men där slutar även likheterna med Bored to Death. Att följa David Duchovny på hans sexkapader genom LA är fortfarande oerhört underhållande. Söndagar på Showtime, måndagar på internet.

Flashforward ABC
Med Flashforward är det uppenbart att ABC vill stilla den hunger som många har efter mer Lost. Upplägget liknar varandra och under pilotavsnittet kunde kvicka ögon skymta en reklam för Oceanic Airlines. Efter att hela världen svimmat under exakt samma tidpunkt i 137 sekunder får vi följa agenter under FBI som försöker hitta anledningen till att alla under tiden de 137 sekunderna såg en glimt av framtiden. Torsdagar på ABC och sedermera fredagar på internet.

Community NBC
Från en av författarna på The Sarah Silverman Program har vi nu fått en ny serie vid namn Community. Och namnet Community syftar såklart på Community College, som är en form av utbildning för människor av alla åldrar som saknar en examen. Lite som vårat komvux. I (den tyvärr rätt tråkiga) huvudrollen ser vi Joel McHale, som spelar en advokat som har blivit tvungen att plugga på community college för att få fortsätta som advokat. Joel McHales tråkighet förstör dock inte serien, vi har en fantastiskt rolig supporting-ensemble bestående av bla Chevy Chase(behöver knappast någon närmare introduktion), Donald Glover, Danny Pudi och Ken Jeong. Community sänds på torsdagar i USA.

It's Always Sunny in Philadelphia FX
Troligtvis den allra roligaste och galnaste TV-serien just nu. Det är en serie som är ganska svår att få andra att börja gilla, den har extremt låg budget, okända skådisar med undantaget Danny DeVito(som äe extremt rolig i serien) och okända manusförfattarna. Men gillar du galna karaktärer och situationer och rubbad humor är det här serien för dig. Jag rekommenderar den starkt!
It's Always Sunny in Philadelphia sänds på torsdagar i USA.

The Office NBC
Efter 5 säsonger och några avsnitt är väl detta knappast en serie som behöver närmare presentation. Det handlar som bekant om ett företag i Scranton, PA som säljer papper, med Steve Carell som företagets extremt idiotiska men ändå karismatiska chef Michael Scott. Utöver Steve Carell har vi även Rain Willson och andra väldigt roliga skådespelare(dom flesta okända, men fortfarande extremt roliga).
The Office sänds på torsdagar i USA.

Fringe Fox
Fringe var en serie som började ganska segt, som inte var allt för bra till en början. Men den ryckte upp sig mot slutet, när man började återfinna en röd tråd i handlingen. Nu är Fringe tillbaka, och är myyycket bättre än föregående säsongen. Handlingen tar vid där första säsongen slutade, fast det är fortfarande rätt mycket episod baserat och fristående. Jag skulle nästan kunna rekommendera denna enbart baserat på dess fantastiska specialeffekter och John Noble. Han är smått fantastisk som senil och galen vetenskapsman. Gillar du X-Files och liknande filmer/serier är det här serien för dig(nej, jag antydde inte att Fringe är en kopia av X-Files).
Fringe sänds på torsdagar i USA.

Supernatural The CW
Förmodligen Awesomesauces favorit denna höst(eller vad säger du, Sebastian?). Supernatural är en serie som verkligen blivit bättre och bättre med varje säsong som visats, nya och intressanta storyarcs och intressanta teman. Supernatural kan bitvis kännas väldigt episodiskt, men i bakgrunden finns alltid en röd tråd och ett mål för var säsongen ska sluta. I femte säsongen är Apokalypsen allt närmare och Sam och Dean Winchesters kamp mot det onda fortsätter.
Supernatural sänds på torsdagar i USA.

Efter denna fantastiska TV-höst/vinter har vi ett nytt fantastiskt TV-år att vänta oss; HBOs Boardwalk Empire, som regisseras av Martin Scorsese, HBOs The Pacific(från Band of Brothers-skaparna), en ny säsong av Entourage, en ny serie från The Wire-skaparen, förhoppningsvis The Walking Dead(baserat på serietidningen med samma namn) och sist men inte minst en avslutning på ABCs mastodont-drama Lost.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0