Radio Friendly Song


Teaser till InceptionVissa människor i USA hade turen att se denna teaser innan Inglourious Basterds. Men tack vare Yahoo kan vi nu alla se den, och få lite mer insikt i Nolans nästa film. Som teaser tycker jag den är nästintill perfekt. Den gör en intresserad, hypad och ger en lite insikt i storyn utan att avslöja för mycket.


Inception väntas ha premiär nästa sommar.

Supernatural - O death. Trailer till kommande säsongen av Supernatural

Den amerikanska kanalen The CW har släppt en trailer till kommande säsongen av Supernatural, som faktiskt kan vara den sista säsongen. Första avsnittet visas i USA den 10e September.Avatar Day
Uppdatering: Inlägget är nu uppdaterat med mina(Jens) tankar om Avatar day.

Så i fredags var det dags för vad vi och många andra väntant länge på. Det var dags för Avatar Day, vilket för den ofrälste betyder att James Cameron visar upp cirka 20 minuter av sitt kommande epos Avatar på biosalonger världen över. Både jag (Sebastian) och Jens var självklart på plats och här följer våra åsikter om det vi fick se.

Sebastian: Redan innan insläppet visste jag att vi skulle få vara med om något speciellt. Hur ofta köar folk i över 40 minuter för vad som enklast kan beskrivas som en trailer? Det händer inte ofta i vårat avlånga land. 3D-glasögonen delades ut och det låg en förväntansfull stämning i luften.

Efter en kort presentation av James Cameron rullade den första scenen igång. Och till en början är det svårt att vara riktigt imponerad. Scener som inte på något sätt är dåliga men som inte riktigt lever upp till vad man kanske har förväntat sig. Men i den tredje scenen ändras allt. Perspektivet flyttas från rymdstationerna ned till planeten Pandora och där huvudpersonen Jake Scully i sin avatarkropp i ett par scener visar vad vi verkligen kan förvänta oss av Avatar.

Ett ord för ord beskriva scenerna leder egentligen ingenstans. Att beskriva upplevelsen är i det här fallet det essentiella. Aldrig någonsin har jag varit med om en film där allt kändes såhär levande. Trots att majoriteten av det som visas är CGI ser det oftast så realistiskt ut att jag under hela visningen satt med öppen mun och gåshud.

I många fall är 3D på bio fortfarande inte mer än en gimmick som oftast används för billiga skrämseleffekter. I Avatar används det på ett helt annat sätt. Det ger ett helt annat djup till bilden och känslan av att du faktiskt är där är påtaglig.

Som sagt är det svårt att beskriva Avatar. Man måste helt enkelt se den. Och visst är det vi såg inte bara positivt, men negativa tankar lämnar jag till en annan gång. Eller till Jens.

Jens: Det finns väl egentligen inte så mycket mer att tillägga till det Sebastian har sagt. Men lite grejer har jag att ta upp. Som sagt så hade både jag och Sebastian hypat denna film(och event) under en lång tid, så vi kände oss som småbarn på julafton när vi fick gå in i Salong 2 på Filmstaden Sergel efter 40 minuters köande.
Avatar är en film som hypats på nätet i säkert 2 års tid nu, sporadiskt har det kommit ut lite info om filmen, men ingenting av värde egentligen. Men på Comic-con i år visades det för första gången upp klipp från filmen, till publikens stora förtjusning. Och nu skulle det bli alla andras tur. Idén med Avatar day är ett väldigt smart sätt att marknadsföra filmen på, med tanke på att det endast är några månader kvar tills premiären. Men som vanligt(?) gör Fox bort sig, och släpper filmens trailer online dagen innan. Vilket leder till att fleras förväntningar om vad som skulle vara världens häftigaste film, krossas. Men dessa människor tänker knappast längre än sina näsor, när dom dömer ut en film som är gjord för att ses i 3D efter en trailer på ~2 min på deras datorskärmar. Detta ledde i sin tur till att många biografer i USA endast var halvfulla under fredagens visningar. James Cameron tyckte det var dumt också.

Nog om det, till mina åsikter:
Man kan säga vad man vill om Navi-rasens design, det är egentligen en smakfråga, men Cameron har lyckats skapa en alien-ras som  ser väldigt levande ut, hade jag inte vetat bättre hade jag trott de fanns på riktigt. Det enda problemet jag hade med just Navi var att lipsyncen kändes lite(med betoning på lite) off ibland, men det är säkert något som kan åtgärdas till premiären, vad vet jag.

Världen som Cameron har skapat ser även otroligt levande och fotorealistisk ut(om man bortser från svävande öar etc), man har väldigt svårt att tro att allt detta är gjort med dator. Man blev totalt slukad av det man såg. Man var där. Det här är första gången jag ser 3D användas på rätt sätt, inte en gimmick, utan att verktyg för filmens berättande. Istället för att saker flyger emot en(som i My Bloody Valentine 3D) så använder man 3D i Avatar för att ge ett djup i bilden och skapa en känsla av närvaro.
Även jag satt med öppen mun och gåshud under dessa 16 minuter.

De välregisserade actionscenerna var väl det man blev minst förvånad över, det är något man har kommit att vänta sig från Camerons filmer(Titanic är väl undantaget antar jag). Skådespelet kändes även ganska tight, Sigourney Weaver levererar alltid. Sam Worthington är jag lite mer osäker på. Jag känner mig även osäker på storyn i filmen. Kändes som vanlig generisk action/sci-fi, men det i sin tur behöver ju inte vara negativt. Avatar är en film man ser för resan, äventyret. Känslan av att vistas i en främmande värld.

Jag blev även lite ledsen/arg pga Avatar. Att inte alla filmer kan vara såpass ambitiösa som Avatar är. En film som GI Joe hade kanske kunnat vara någorlunda bra om den fick samma omsorg när det gäller CGI. Men det är ju såklart lite budget skillnader, men man tycker ju att för en film som har budget på ca $100 miljoner så borde man kunna ha CGI som inte ser ut som PS2-cutscenes.

Jag är nu helt såld på filmen pga det vi fick se, och kommer se filmen dag ett. Och dag två. Och dag tre. Ni fattar nog.

Rekommenderar alla att se Avatar(i 3D) när den kommer ut.

Första trailern till The Wolf ManÄnnu en purfärsk trailer, denna gång till Joe Johnstons(Honey I Shrunk the Kids, Jurassic Park III) The Wolf Man med Benicio Del Toro(Che I & II) i huvudrollen. Wolfman har inte haft mycket som talat för sig den senaste tiden, då filmen först blev uppskjuten pga Reshoots, och sen sköt de upp den ännu en gång. 10 februari 2010 är det nuvarande datumet, förhoppningsvis så håller det nu. Personligen tycker jag trailern ser riktigt bra ut, men jag älskar varulvar, och Benicio Del Toro är alltid grym.

Plot Synopsis: "Lawrence Talbot, a haunted nobleman, is lured back to his family estate after his brother vanishes. Upon his return and after being reunited with his estranged father, Talbot is bitten and cursed by a werewolf."

Den första trailern till AvatarDen första trailern till James Camerons kommande Scifi-epos Avatar har äntligen debuterat på internet. Den skulle haft premiär klockan 16 idag på Appletrailers, men som vanligt när det är något folk ser framemot blir något fel och blir aningen uppskjutet. Men nu finns den uppe, både i vanlig kvalitet(här nedanför i inlägget) och i FullHD på apple, vilket jag rekommenderar att kolla denna trailer i.
Det är svårt att skaffa sig en ordentlig uppfattning om handlingen, eller rättare sagt att bilda en åsikt om handlingen dömt efter trailern, och det känns inte heller rättvist att döma datoranimeringen och effekterna efter att bara ha sett denna trailer på en datorskärm i 2D. Därför tänker jag inte bilda någon riktig åsikt just nu. Men imorgon klockan 19:40 får vi se 15-20minuter av filmen i en av SFs 3D salonger på Filmstaden Sergel. Så när man fått se hur den är tänkt att visas kan man börja bedöma den på riktigt, om den verkar bra, dålig, häftig, revoltionär eller om den verkar vara en svindyr flopp.Official Plot Synopsis: AVATAR takes us to a spectacular new world beyond our imagination, where a reluctant hero embarks on a journey of redemption and discovery, as he leads a heroic battle to save a civilization. The film was first conceived by Cameron 14 years ago, when the means to realize his vision did not yet exist. Now, after four years of actual production work, AVATAR delivers a fully immersive cinematic experience of a new kind, where the revolutionary technology invented to make the film, disappears into the emotion of the characters and the sweep of the story.

Say Anything släpper ny singelHate Everyone är första singeln från den självbetitlade skiva som Say Anything planerar att släppa 13 oktober i år.

Edit: Nu var den visst bortplockad på begäran av skivbolaget. Vi uppdaterar när ett officiellt släpp sker.

QuakeCon: Rage Trailer

Id software. John Carmack. Id-tech 5. 720p/60fps. Postapokalyps. Monster. Vapen. Bilar. Smuts. Öppen Värld. Ni fattar.


The Fourth Kind Trailer


Universal Pictures har släppt den första trailern till Olatunde Osunsanmis Sci-fi thriller The Fourth Kind, med Mila Jovovich i huvudrollen. Jovovich spelar en psykolog som "unwittingly discovered some of the most disturbing evidence of alien abduction ever documented.". The Fourth Kind är en film baserad på fakta. Den baseras på ett olöst mysterium i en stad i Alaska där flertalet människor har försvunnit i 40års tid.

Law Abiding Citizen TrailerLaw Abiding Citizen är en film som har gått igenom många ändringar under pre-produktionsfasen, så pass att man nästan kunde tro att den skulle fastna i developement-hell. Första versionen av manuset skrevs av Kurt Wimmer(Equillibrium) som sedan skrevs om av Frank Darabont. Darabont skulle även regissera projektet, men han hoppade av och blev ersatt av F Gary Gray(The Italian Job).  Efter det att Frank Darabont hoppade av projektet ska tydligen manuset ha omarbetats X antal gånger, till det bättre eller sämre vet vi inte.

Law Abiding Citizen är en historia om hämnd.
Filmen handlar om en helt vanlig man(Gerard Butler) vars familj har blivit mördad, men gärningsmannen förklaras oskyldig och hamnar på fri fot. Gerald Butler beslutar sig för att ta rättvisan i sina egna händer. Han vill få ut sin hämnd. Hans slutgiltiga mål är distriktsåklagaren(Jamie Foxx) som är ansvarig för att gärningsmannen hamnade på fri fot.Gentlemen Broncos Trailer

Första trailern till Jared Hess nya film Gentlemen Broncos har nu kommit. Jared Hess kanske inte är ett särskilt stort namn, men de flesta har nog iaf hört talas om Napoleon Dynamite och Nacho Libre som har har skrivit och regisserat.I Gentlemen Broncos följer vi en high school elev(Michael Angarano) som åker på ett Sci-fi-läger där han upptäcker att världens mest kända författare inom Sci-fi (Jemaine Clements från Flight of the Conchords) har snott hans idé till en bok. Vi får se bådas versioner av boken framföras av Sam Rockwell(Moon, Iron Man 2).

Teaser Trailer till Roman Polanskis The GhostFirstshowing har upptäckt en mycket kort teaser till Roman Polanskis kommande film The Ghost.
The Ghost är den första filmen på 10 år som Polanski har skrivit(den senaste var The Ninth Gate), och den första filmen han regisserar sedan Oliver Twist som släpptes 2005.
Beskrivning tagen från /Film:
"Based on the Robert Harris novel, the film tells the story of a ghostwriter (Ewan McGregor) who is hired to complete the memoirs of a former British prime minister, and somehow uncovers secrets that put his own life in jeopardy. The film also stars Pierce Brosnan, Kim Cattrall, Timothy Hutton, James Belushi, and Tom Wilkinson"The Ghost kommer någongång nästa år.

Broadway Calls släpper ny video


Broadway Calls är ett pop-punk band från Rainier, Oregon som ligger på Sideone Dummy Records. Den 18 augusti släpper de uppföljaren till sin självbetitlade debut som släpptes 2006. Good Views, Bad News är producerad av Bill Stevenson som även är trummis i The Descendents. Helt klart ett av årets bästa släpp.

Sebastian Tipsar Om Saker Som Är Awesome


Nu vill jag tipsa om ett band som jag helt har missat, och jag hoppas att ni inte gör samma misstag.

Pompeii är ett indie/rock-band och kommer från Texas. De har till dags dato släppt skivorna Assembly och Nothing Happens for a Reason. Gillar du band som Lydia, Deas Vail eller Copeland så kommer du inte bli besviken. Du har just hittat det perfekta soundtracket för den kommande hösten.

Lyssna på myspace!

Teaser till Inception ska visas innan Inglourious Basterds

http://dietrichthrall.files.wordpress.com/2009/02/chris-nolan.jpg


Trots att Chris Nolan och hans crew bara har filmat i någon månad är en teaser redan klar. Men Chris Nolan är ju ganska känd för att ha relativt intetsägande teasers(den första The Dark Knight teasern, någon?), så vi kan nog inte vänta oss att få så mycket mer insikt i vad filmen faktiskt handlar om. Chris Nolan har beskrivit den som "a sci-fi actioner set within the architecture of the mind". Men han har lyckats få mig intresserad iaf, dels för att det just är Chris Nolan, men han har med sig en otroligt intressant cast. Leonardo DiCaprio är huvudrollen och spelar en "VD-typ"  som är gift med Marion Cotillard (La Vie En Rose, Public Enemies), Ellen Page(Juno) är en collegestudent och är DiCaprios sidekick, Joseph Gordon-Levitt spelar en kollega som arbetar för DiCaprio, Tom Hardy(Bronson) är med på DiCaprios sida, Ken Wattanabe spelar filmens skurk. I andra roller som det inte finns någon beskrivning på ser vi Cillian Murphy(Batman Begins, Sunshine) och Michael Caine.
Inception väntas ha premiär i juli nästa år.

Sebastian Tipsar Om Saker Som Är Awesome


Jag är på Gotland. Jag hatar tystnaden.

Sidospår åsido, jag är här för att berätta om något jag anser vara värt att spana in. Om jag säger Craig Owens kanske det inte ringer några klockor, men säger jag Chiodos kanske det börja låta lite mer?

Craig Owens är alltså sångare i nämnda band och filar just ny på ett soloprojekt. Den 15 september släpper han sin debut-EP med namnet Με την αγάπη, vilket betyder With Love på grekiska.

Han har nu postat en låt från den kommande EPn på myspace. På den hör vi även Stephen Christian från Anberlin, och när han är inblandad är det alltid instawin. Som man brukar säga på internet.

Machinarium trailer


Machinarium är ett spel av indieutvecklarna Amanita Design. Studion bakom Samorost och Samorost 2.
Spelet släpps till PC i oktober, och kan förbokas redan nu för 17$ via steam och andra digitala tjänster. Köper man det på release kostar det 20$. Man ska även få med konceptbilder och mp3or när man köper det.
Ett garanterat köp för min del iaf.

Korta tankar om den svenska Blu-ray utgåvan av WatchmenIgår gick jag efter jobbet och köpte Watchmen på Blu-ray, i väntan på att director's cut skulle landa i min brevlåda(vilket den gjorde idag). Så när jag kom hem kollade jag igenom allt som fanns att titta på. En rätt så fattig utgåva måste jag säga. Med undantaget av 3 bra dokumentärer, på ca 15-30 min vardera. Alla i HD. Utöver dom finns det 11st webavsnitt om skapandet av watchmen(HD), Viral video: NBS Nightly news och My Chemical romance - Desolation row musikvideo, regisserad av Snyder(HD).
Som sagt en rätt fattig utgåva, tyvärr.
Betyg för allt material: 6/10
Betyg för filmen: 8.5-9/10 Gillade filmen redan första gången jag såg den på bio, men den här växt varje gång jag tittat på den. Och nu att kunna se den hemma på blu-ray är guld värt, med otroligt bra bild- och ljudkvalitet.

Återkommer imorgon med mina tankar om den amerikanska Director's cut.

Robert De Niro, Steven Seagal och Lindsay Lohan i Machete

Att Machete, faketrailern i Grindhouse skulle bli film visste vi redan, med Danny Trejo i huvudrollen och regi av Robert Rodriguez. För några veckor sedan gick det rykten om att De Niro och Jonah hill(Jonah hill har läst manuset, och ska ha tackat nej sägs det) var påtänkta för filmen, men de flesta avfärdade dessa rykten, iaf om De Niro. Men De Niro har nu skrivit på ett kontrakt, och det känns ju faktsikt inte så otroligt då De Niro är god vän med Tarantino, och Tarantino är i sin tur god vän med Rodriguez. Utöver Deniro kommer vi även få se Steven Seagal, vilket gör mig väldigt peppad. B-action med Seagal är aldrig fel. Att få honom att skriva på kontrakt måste varit svårt, eftersom han främst vill vara i huvudrollen.
Mindre intressant är väl att Lindsay Lohan ska vara med också, vilket hon avslöjade på sin twitter häromdagen. Men i sin helhet är casten till Machete väldigt intressant: Danny Trejo, Robert De Niro, Steven Seagal, Jessica Alba, Lindsay Lohan, Cheech Martin, Don Johnson och Jeff Fahey.

Machete har precis gått in i produktionsfasen, vilket betyder att filmen med stor sannolikhet kommer vara färdiginspelad snart, Rodriguez gillar att jobba snabbt. Troligtvis är den klar någongång i September, med en release någongång i början av 2010 kanske. Efter det påbörjar Rodriguez arbetet med Predators.

Zombieland Red Band Trailer

Red Band trailers uppskattas alltid. Columbia Pictures visade upp en trevlig Red Band trailer på comic-con, och de har nu publicerat den på internet. Trailern ökar ens förhoppningar på filmen, den är rolig, har sköna cock-blockskämt, den har gore, slow-mo osv. Alla ingridienser för en bra film med andra ord.
Zombieland är regisserad av Ruben Fleischer, och har Jesse Einberg, Woody Harrelson(king pin), Emma Stone(superbad) och Abigail Breslin i huvudrollerna.

The Lovely Bones trailer

Dreamworks har släppt den första trailern till Peter Jacksons kommande film The Lovely Bones. Baserad på den kritikerrosade, bästsäljande romanen med samma namn av Alice Sebold. Filmen ser väldigt vacker ut och snyggt filmad. The Lovely Bones kan nog mycket väl ha Oscar-potential, det är filmer av den här typen som Akademin äter upp, men mainstreampubliken kan nog ha svårt ta till sig den.
The Lovely Bones handlar om en flicka som har blivit mördad, som vakar över sin familj och sin mördare från himlen. Hon måste väga sin vilja att få hämnd mot hennes önskan att hennes familj ska läka.
Ni som oroar er över att trailern spoilar för mycket, så är tydligen inte fallet enligt dom som har läst boken. Det handlar inte om "vem gjorde det".  I rollerna ser vi Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon, Stanley Tucci, Michael Imperioli och Saoirse Ronan. The Lovely Bones har premiär 11 december i år.

Sebastian Tipsar Om Saker Som Är Awesome


Dagens tips är Action Item från New Jersey.

Bandet har själva släppt EPn The World and I och står ännu utan skivbolag. Efter att ha hört kommande singeln Farther The Distance är jag säker på att det inte dröjer länge innan skivbolagen öppnar plånböckerna.

Som vanligt hittar du smakprov på myspace.

Thrice streamer nytt album


Thrice streamer just nu sitt nya album Beggarsmyspace. Skivan släpps exklusivt på iTunes den 11 augusti, tidigare än först planerat, på grund av en tidig läcka. Det fysiska släppet sker den 15 september och kommer då innehålla ett nedladdningskort med fem bonusspår.

Modest Mouse släpper ny video regisserad av Heath LedgerLåten King Rat är ett bonusspår från deras skiva We Were Dead Before the Ship Even Sank som släpptes 2007. Musikvideon är regisserad av Heath Ledger där han har hämtat mycket inspiration från Terry Gilliam.

30 sekunder från The Lovely Bones

Entertainment tonight ska i usa visa de första bilderna från Peter Jacksons nya film The Lovely Bones. Första filmen sedan King Kong han regisserar själv.
Här är ett 30 sekunder kort klipp där man får se lite korta sekvenser ur filmen i entertainment tonights reklam.


RSS 2.0