Jens Tipsar Om Saker Som Inte Är Konstig PopmusikSebastian skriver bara om obskyra popband, vad är grejen?

För att bryta trenden om att skriva om glad popmusik på den här bloggen, tänkte jag tipsa om diverse hardcoreband. Är trött efter en tågresa som tog 6 timmar, så blir nog inte så matigt med text. Men ska göra mitt bästa.

1: AYS (Against Your Society) (Tyskland)
Spelar aggressiv och hård harcore(utan att vara utav beatdown-slaget) med lite utav en old-school känsla. Kanske inte så jätteimponerande på skiva, men jag såg dom live igår och de var riktigt bra live!

2: The Effort (USA)
Kanske det bästa från staterna just nu. Påminner lite om Comadre, fast inte lika punkrockigt. Bra texter, samhällskritiska och allt det där. Sweet Pete Maher från In my eyes gästar på en låt, Pat Flynn från Have Heart på en annan.

3: Ritual (Tyskland)
Extremt underskattat hardcoreband från Tyskland. Alla som gillar bra musik, check it out. De spelar i haninge imorn också, med Trial(!!!).

4: Fall of Efrafa (UK)
Slö atmosfärisk posthardcore. Spelar i GBG i september.

Sebastian Tipsar Om Saker Som Är Awesome


Då var det dags igen!

Idag vill jag tipsa om Owl City. Ett projekt av Adam Young från Minnesota som hämtar mycket inspiration från akter som The Postal Service. Den 14 juli detta år släppte han sin andra fullängdare Ocean Eyes, men den finns tyvärr inte att hämta från svenska itunes ännu. Men där kan du hitta hans EP Of June och Maybe I'm Dreaming.

Låter det intressant? Gå till myspace för att lyssna.

Försmak av Daft Punks soundtrack till TRON Legacy


Det är väl på tiden att jag(Jens) postar lite om musik, filmrelaterat är det dock. Som kännt sedan tidigare, är det Daft Punk som står för musiken till den kommande Tron filmen. Vilket verkar vara det enda den mytomspunna duon från Frankrike har på gång. Här är en av låtarna filmat från Disneys viral-event "Flynn's Arcade" på Comic-con


Första multiplayer-trailern till COD: Modern Warfare 2


Sebastian Tipsar Om Saker Som Är Awesome


Istället för att komma på rubriker till alla mina inlägg om skivsläpp kommer nu alla hamna under Sebastian Tipsar Om Saker Som Är Awesome. STOSSÄA kan man förkorta det till.

Och som första band hittar vi The Cast Before the Break. Bandet kommer från New York och släpper sin nya skiva Still den 18 augusti och om du gillar Moving Mountains och The Appleseed Cast kan det vara värt att kolla in!

Som vanligt går du till myspace för att lyssna och hit för att förboka skivan.

En skiva för dig som är gladJens bara skriver om film och comic-con. Vad är grejen?

Som i mitt senaste inlägg om Sleeping at Last vill jag berätta för er om en av årets bästa skivor. När The Format utannonserade att de skulle ta en paus, bara två år efter mästerverket Dog Problems, var jag nog inte jag ensam om att se det som en stor förlust för musikindustrin. Så när jag hörde att Nate Ruess skulle släppa en skiva med sitt nya band fun. kände jag mig som ett litet barn på julafton.

Deras debut aim & ignite släpps den 25 augusti och jag rekommenderar den för alla som gillar smart och glad pop. Gillar man inte fun. är man förmodligen en elak människa. För att lyssna går du till myspace och här kan du förboka skivan.

Do it!

Pirates of the Caribbean 4 börjar filmas våren 2010

“We’re going to shoot Pirates 4 in April and May of next year,” Aviv said. “We are going to release it hopefully in 2011.”
Och allt jag har att säga till här är: Varför? Behövs det verkligen en till? Eller ja tre till, eftersom de planerar en ny trilogi. Jag är skeptisk.
Vem som ska regissera detta är oklart, då Gore Verbinski hoppade av för att regissera Bioshock, men Bioshock är avstannad då studion tyckte budgeten var för hög. Studion och Verbinski håller på att lista ut sett att få ner budgeten, så som att filma i england för att på så sätt få lägre skatter etc. Det är mycket tmöjligt att Verbinski regisserar Pirates 4 i väntan på att Bioshock-röran att fixa sig.

TRON Legacy teaser trailerDen ett år gammla teaser trailern jag postade en bootleg av för någon dag sen har äntligen lagts upp i ordentlig kvalitet av Disney. Den här trailern var den stora överraskningen på comic-con förra året, regissören Joseph Kosinsky hade spelat in det vi ser i trailern för att bevisa sin vision till uppföljaren för Disney. Disney i sin tur gillade det så myket att de testvisade trailern på comic-con för att se vad fansen tyckte.Som jag kunde gissa av den dåliga bootlegen, så tycker jag trailern ser fantastisk ut. Hade varit fint att få se den i 3D, Tron Legacy är en av väldigt få(den och Avatar) filmer jag är intresserad av att se i 3D. Man får väl dock hoppas att det blir lite bra story och inte bara en fest för ögonen. Men det känns ganska lovande, med en son som letar efter sina försvunna far osv. Samt att en av mina favoritskådespelare är en av huvudrollerna, Jeff Bridges som Kevin Flynn, den försvunna pappan.

Beskrivning av handlningen saxat från /Film:
"TRON Legacy is a 3D high-tech adventure set in a digital world that’s unlike anything ever captured on the big screen. Sam Flynn (GARRETT HEDLUND), the tech-savvy 27-year-old son of Kevin Flynn (JEFF BRIDGES), looks into his father’s disappearance and finds himself pulled into the same world of fierce programs and gladiatorial games where his father has been living for 25 years. Along with Kevin’s loyal confidant (OLIVIA WILDE), father and son embark on a life-and-death journey across a visually-stunning cyber universe that has become far more advanced and exceedingly dangerous."

SDCC 09: Gary Oldman: "The next batman is next year, so I think it is two years away. But you didn’t hear it from me"Som rubriken antyder berättade Gary Oldman nyss på Warners Bros panel att nästa batmanfilm börjar spelas in nästa år, om det verkligen är sant går väl bara att spekulera i. Men man får väl hoppas. Förhoppningsvis så kan väl Chris Nolan konfirmera eller dementera detta snart.

Michael Bay Explosions! Baysplosions!!!


Halo Legends debut trailer

Halo Legends är en kommande animeserie baserad i Halo universumet. Bakom denna serie av Halofilmen står studios som Bones Inc, Casio Entertainment Inc, Production I.G, Studio 4˚C och Toei Animation. Och de som har skapat filmerna ska blandannat ha skapat The Animatrix, Cowboy Bebop, Fullmetal Alchemist, Ghost in the Shell och Dragon Ball.
Filmerna ska premiärvisas på Xbox Live Arcade, där det kommer en ny tjänst som heter Halo Waypoint som samlar allt som är Halo.


Comic-Con 09: Blandade nyheter. The hobbit, halo, The lovely bones osv.

The Hobbit: Första versionen av manuset lämnas in till studion om 3 veckor. Ingen casting har påbörjats överhuvudtaget, de måste invänta besked om budget och när de kan börja filma. Filmen har inte fått officiellt grönt ljus från studion än. Om allt går som det ska är planen att första filmen ska komma ut december 2011 och den andra december 2012.

Lord of the Rings Bluray: Teaterversionen av filmerna väntas släppas inom en rätt snar framtid. Men det kommer dröja ett helt år efter teaterversionerna innan de förlängda släpps. Studion har tillfrågat Peter Jackson om han vill spela in lite nytt extramaterial.

Halo: Från en intervju med Neill Blomkamp av /Film :
"The rumors are completely wrong…The answer is, I probably wouldn’t do Halo if it was offered to me. But creatively, I would like to do it. It’s kind of like I’d be sad to not work on it, but I would still say no. I worked on it for five months…I put a lot of sort of sweat and blood into Halo. Creatively, it’s very compelling. I love it. But, when you work that long on something and you have it bottom out and collapse…i mean, I got District 9 out of it, I think I’m probbaly better off because it’s more of a personal film. But yeah, I love the world of Halo. I don’t think I would go back there."

The Lovely Bones: The Lovely Bones, en film som är regisserad av Peter Jackson för omväxlingens skull. Trailern till denna film kommer upp online den 6e augusti och i biografer den 7e augusti.

District 9: I natt visades hela filmen upp på comic-con för en stor skara skribenter. Det hela presenterades av filmens producent Peter Jackson, och han avslöjade att filmen endast kostade 30miljoner dollar. De som fick se filmen sa att den såg ut att ha kostat det tredubbla. Alla aliens är även helt CGI, berättade Jackson. Vilket också var till mångas förvåning. De som fick se filmen verkar i överlag tycka den var väldigt bra.

Scott Pilgrim: UbiSoft utvecklar ett Scott Pilgrim spel, som ska släppas i samband med Edgar Wrights film. Spelet skka vara nedladdningsbart, det beskrivs vara ett sidskrollande old-school beat-em-up.

Dexter: Dexters förflutna ska utforskas i animerade webisodes.

Källor: Collider och /Film

The Book of Eli trailerWarner bros har släppt den första trailern till The Book of Eli på nätet, istället för att bara visa upp den på comic -con. I huvudrollen ser vi Denzel washington som en överlevare efter Domedagen, han upptäcker att han äger en bok som kan vara nyckeln till människans överlevnad, så han slåss genom landet för sin och bokens överlevnad.
Utöver Denzel Washington så ser vi en av mina favoritskådespelare Gary Oldman, även Mila Kunis och Michael Gambon.
Manuset är skrivet av Gary Whitta, som inte har skrivit någonting innan, men nu håller han på att skriva manuset till liveaction-remaken av Akira bla. För regi står The Hughes Brothers som är kända för From Hell, American Pimp och Dead Presidents. The Book of Eli är den första filmen dom gör sedan From Hell, och den kom 2001.För att vara en film som inte har haft särskilt mycket internethype så överraskar trailern verkligen. Trailern kommer nog sätta filmen på mångas kartor. Jag personligen är svag för post-apokalypsm, så jag tyckte filmens "utseende" såg fantastisk ut. Cinematografin i sin helhet såg bäldigt bra ut tycker jag. Och jag älskar oldschool känslan trailern, när de slåss med rostiga machetes, gamla motorsågar och allt möjligt. Det är kul att få se Denzel Washington göra något bra för en gångs skull också.
The Book of Eli har Sverige-premiär 26 februari 2010

Sleeping at Last släpper ny skiva


Som ett avbrott i nyheterna kring årets Comic-Con vill jag bara passa på att flagga för ett av årets absolut mest spännande skivsläpp. Sleeping at Last släpper sitt nya album Storyboards i höst, men om du förbokar den fysiska utgåvan får du direkt tillgång till en exklusiv digital nedladdning. Sleeping at Last har tidigare släppt skivorna Ghost och Keep No Score och jag hoppas att de som läser detta ger bandet en chans och förhoppningsvis beställer skivan. För att förboka klickar du här och vill du ha ett smakprov är det bara surfa in på deras myspace.

Comic-Con 09:August 21st=Avatar day

James Cameron visade nyss upp 25 minuter av Avatar i 3D till publikens stora jubel. Skaran verkar vara enad, alla tycker att Avatar såg helt fantastik ut, att den levde upp till hypen. Får verkligen hoppas att någon smygfilmade, så man får sig en glimt iaf.
Men vi som inte var på Comic-Con och fick se detta live kanske har lite tur iaf: 21a Augusti ska Cameron ta över så många biografer som möjligt världen runt och visa upp 15 minuter av Avatar i 3d, helt gratis! Har vi riktigt tur kanske vi i Sverige får se detta också. Kom igen SF! Gör nånting bra, för en gångs skull.

Comic-Con 09: TR2N/Tron 2/Tron heter nu Tron LegacyDen officiella starten av San Diego Comic-con är idag, och mässan har precis börjat. Just nu har ca 7000 människor suttit och trängts på Disneys panel. De som hade turen att närvara har fått se nya bilder/filmer och info om A Christmas Carol, Alice in Wonderland och Tron, eller ja Tron Legacy som den nu heter. Då det är just Tron Legacy jag är mest intresserad av, är det mest den infon jag har hållit utkik efter. Utöver namnbytet har publiken fått se konceptbilder(en av vilka ni kan se högst upp i inlägget), fått höra om att Daft punk(!!) skriver musiken till filmen, se en helt ny trailer till tonerna av Journey. Filmens hela cast var dessutom där, med Jeff Bridges i spetsen.
I brist på en ny trailer på nätet, så kan ni få se en bootleg från förra årets trailer här. Trots dålig bildkvalitet, och att skärmen är långtborta så ser den fantastisk ut. Jag är relativt hypad(trots att jag inte har sett originalet).

Comic-Con 09: Ninja Assassin Trailer

Mtv har släppt den första trailern till Ninja Assassin. Regisserad av James Mcteigue(V for Vendetta) och skriven av Mathew Sand och J. Michael Straczynski(Changeling).


Av trailern att döma ser det ut att vara en ostig men skön actionfilm, jag måste säga att jag är ganska hypad på Ninja Assassin, då jag är ett fan av McTeigues V for Vendetta och hans stil i övrigt. Med titeln Ninja Assassin + R-rating kan det ju inte gå fel?
Ninja Assassin har premiär 25 november i USA,  något datum för Sverige är inte känt.

Officiell plot: Ninja Assassin follows Raizo (Rain), one of the deadliest assassins in the world. Taken from the streets as a child, he was transformed into a trained killer by the Ozunu Clan, a secret society whose very existence is considered a myth. But haunted by the merciless execution of his friend by the Clan, Raizo breaks free from them and vanishes. Now he waits, preparing to exact his revenge.

Comic-Con 09: Watchmen: The End is Nigh The Complete Experience


Comic-Con 09: Teaser trailer till Alice in Wonderland
Uppdatering: Filmbolaget tyckte nog inte om att trailern läckte, så den är tyvärr borttagen nu. Förhoppningsvis dyker den upp någon annanstans snart. Postar trailern igen sen, ifall den dyker upp.

Uppdatering 2: Efter lite detektivarbate av yours truly (Sebastian, inte Jens) har vi nu en fungerande trailer i hyffsad kvalitet. Och jag tänker passa på att delge min åsikt om filmen. Jag gillar varken Alice i Underlandet, Tim Burton, Johnny Depp eller 3D i film. Så jag är ytterst pessimistisk.


Teaser trailern till Alice in Wonderland har läckt lite tidigare än väntat. Det var sagt att den skulle visas upp på comic-con, och för folk som var med i en speciell facebook grupp på nätet. Men den letade sig ut på nätet lite tidigare. Trailern hintar om hur 3D kommer att användas i filmen, med saker som flyger mot en, inte särskilt subtilt med andra ord, "yaay!".. Men filmen ser ganska intressant ut ändå. Matt Lucas är ju med så.
Filmen regisseras av Tim Burton och väntas komma ut i mars 2010(nåja, lär väl bli senare i sverige).

Sam Raimi ska regissera en World of Warcraft film
Sam Raimi som har gjort sig ett namn med Evil Dead, Army of Darkness, Spider-Man och är nu aktuell med Drag Me to Hell, har skrivit kontrakt på att regissera en kommande World of Warcraft film. För den oinsatte är World of Warcraft ett MMORPG utvecklat av Blizzard Entertainment. Ryktena angående Raimi och WoW blev konfirmerade av Variety, som även rapporterade att Charles Roven som producerade The Dark Knight även ska producera WoW. Det är tänkt att Sam Raimi ska överse projektet när det är i utvecklingsstadiet och sedan påbörja produktionen när han är klar med Spider-Man 4.
Thomas Tull, en av producenterna, avslöjade på BlizzCon 2007 att filmen skulle utspela sig ett år innan händelserna i spelet och att filmen kommer ha en budget på över 100 miljoner dollar.

Nya bilder från Iron Man 2Marvel har visat upp nya bilder från Iron Man 2 i USA Today. Bilden ovan visar Scarlett Johanson som Natasha Romanoff/The Black Widow.

Bilden nedanför visar Tony Stark förbannad på en racebana.

Bilden nedanför är första bilden på Gwyneth Paltrow som Pepper Potts, föredetta assistent till Tony stark, men har sedan dess blivit befordrad till chef för Stark Industries.

Regissören Jon Favreau meddelade via sin twitter i helgen att de blev klara med inspelningen av filmen. Nästa stop blir San Diego och Comic-con.

As Cities Burn kastar in handdukenEtt av mina favoritband har bestämt sig för att lägga av. De debuterade som ett metalcoreband med skivan Son, I Loved You at Your Darkest, inte långt efter lämnade sångaren bandet. Istället för att ge upp bytte de inriktning och började spela någon form av indie/post-rock och släppte skivan Come Now Sleep. I år kom så skivan Hell or High Water som i mina ögon är deras absolut bästa verk. En stor förlust för en musikscen som är i behov av riktig musik.

Sega startar nedräkning.

Hideo Kojima verkar ha startat en trend inom spelbranchen. Någon månad innan E3 gick av stapeln skapade Kojima Productions en hemsida med en nedräkning för något(Metal gear rising, mgs peace walker, catlevania), man fick inte veta mycket. Det var mycket spekulationer och teorier på alla forum. Efter E3 startade Square Enix en nedräkningssida, som visade sig vara för ett final fantasy-spel till DS. Och nu hakar Sega på med en nedräkning. Du kan se nedräkningen här
Det är inte mycket som visas nu heller. Man drar i en spak, det rullar ut bingobollar med olika siffror. Just nu står det 042238. Troligtvis är det dagar/timmar/minuter.

Brittisk trailer till Guy Ritchies Sherlock Holmes. Steven Moffat/BBC arbetar på en Sherlock Holmes TV-serie.En ny trailer har släppts till Sherlock Holmes, som visas innan Harry Potter and the Halfblood Prince(i Storbrittanien). Det är inte stor skillnad från den förra trailern. Filmen ser ut att vara en annorlunda tolkning av Sherlock Holmes, och verkar vara mycket mer av en actionkomedi än en deckarhistoria. Men det lär garanterat vara en underhållande pocornrulle, och det kan aldrig gå fel med Robert  Downey Jr i huvudrollen.

I övrigt  har BBC konfirmerat att en Sherlock Holmes TV-serie är under utveckling. Den nya seriens skapare är Stephen Moffat, som är nuvarande showrunner på en av mina favoritserier, Doctor Who(2005), och har även varit med och skrivit den kommande Tintin-filmen av Spielberg. Skillnaden från källmaterialet den här gången är att Sherlock Holmes lever i nutidens London.

Den första säsongen kommer bestå av tre avsnitt som är 90minuter vardera, och regisseras av Coky Giedroyc.

Sherwood postar låtar från nya skivanI höst släpper Sherwood uppföljaren till A Different Light, skivan har fått namnet QU och släpps på Myspace Records. Tre nya låtar finns nu att avnjuta på bandets myspace.

Under The Mountain trailerJonathan King från Nya Zeeland debuterade år 2006 med skräck/komedin Black Sheep, som han själv skrev och regisserade. En film om får på Nya Zeeland som blir zombies(typ), och ger sig på människor vilket förvandlar människorna till en blandning mellan får och människa. En trevlig liten film var det. Sedan dess har Jonathan King inte gjort någonting, förens nu. Under the Mountain är baserad på Maurice Gee's bok med samma namn. I huvurollerna ser vi Sam Neill(Jurassic Park), Sophie McBride och Tom Cameron.
Filmens officiella plot(kan innehålla spoilers) kan du läsa nedanför trailern."When teenage twins Rachel and Theo Matheson investigate the creepy old house next door, they discover the Wilberforces - shape-shifting creatures that lurk beneath Auckland’s ring of extinct volcanoes. Guided by the mysterious Mr Jones and with the help of their older cousin Ricky, the twins must rekindle the unique powers they once shared if they are to destroy this ancient evil - before it destroys them."

Raaaaaaaandy dokumentär del 1 - Viral för Funny People

Randy är en ståuppkomiker i filmen Funny people. Randy spelas av Azis Ansari(Big ed i scrubs, Killen som säljer frukt i flight of the conchords).
Den första delen av den här viral-dokumentären innehåller ihop klippta uppträdanden av Randy, intervjuer med han själv, hans fans och hans DJ Ol' Youngie. Andra hälften av videon visar upp några av hans briljanta idéer.

Raaaaaaaandy - Part 1 (Funny People) from Aziz Ansari
Exklusiv stream från Cartels nya albumAbsolutepunk.net presenterade idag en exklusiv stream från Cartels nya skiva Cycles som släpps senare i år. Låten heter "Let's Go" och är en tillbakagång till ljudbilden från debuten Chroma, något som förmodligen glädjer bandets alla fans.

Streamen hittar du här.

Duke Nukem's Disease


Anchor & Braille postar ny låt


Det började som ett sidoprojekt med Stephen Christian (Anberlin) och Aaron Marsh(Copeland). Aaron hoppade sedermera för att helt kunna fokusera på Copeland. Anchor & Braille har sakta vuxit och nu till hösten släpper bandet sin debutskiva felt. 

Den nya låten heter Like Steps in a Dance och den finner ni här.

Watchmen Ultimate Collectors Edition


Yes, ni ser rätt! Ultimate edition i december, så avboka era directors cut. Nu får vi väl bara hopaps på att någon svensk butik säljer denna utgåva.

Ryan Reynolds är Green LanternFör bara någon dag sedan sades det att Justin Timberlake gjorde screentests för rollen som Green Lantern, och det stämde tydligen. Men han var inte ensam, även Bradley Cooper, Jared Leto och Ryan Reynolds gjorde screentests.
Men nu har tydligen Warner Bros och regissören kommit överens om Ryan Reynolds som Hal Jordan/Green Lantern. Fast dealen är inte helt klar än, de håller i nuläget på att förhandla om pengar.
Martin Campbell som regisserade Casino Royal ska regissera filmen, manuset är skrivet av Greg Berlanti(Everwood, Eli Stone), Marc Guggenheim(Law & Order, Eli Stone) och Michael Green(Smallville, Heroes). Kanske inte världens bästa manusförfattare, men att Martin Campbell regisserar och att Ryan Reynolds är i huvudrollen ger mig ändå lite hopp om denna film. Budgeten är inte officiell ännu, men förväntas landa på ca 150miljoner dollar. Filmen kommer troligen spelas in i Fox Studios Australia i Sydney för att på så sätt få billigare skatt.
Warner Bros hoppas på att börja filma i januari och ha filmen släppt till 17 juni 2011.

Den konstigaste videon någonsin.

Video Games from MUSCLEBEAVER on Vimeo.


Teaser till Cemetery Junction

Cemetery Junction är den senaste filmen från Ricky Gervais och Stephen Merchant, de har skrivit och regisserat tillsammans.

Tre nya filmer från Dragon Age: Origins
BioWare har släppt 3 nya filmer från det kommande spelet Dragon Age: Origins. De visar upp lite olika strider.


Red Band trailer till Judd Apatows Funny People

“I’m trying to make a very serious movie that is twice as funny as my other movies. Wish me luck!” berättar regissören Judd Apatow(Knocked Up, 40-year-old virgin) om hans kommande film Funny People. Är man nere med Apatows filmer så är det många bekanta ansikten med. I huvudrollerna finner vi Seth Rogen, Adam Sandler och Lezlie Mann. I andra roller ser vi bla Jason Schwartzman(Darjeeling Limited), RZA, Jonah Hill(Superbad) och Aziz Ansari(Flight of the conchords, scrubs).


District 9 - Ny Trailer

Den nya trailern från Neill Blomkamps District 9 ger tittaren mer insikt i storyn, och hur den är upplagd med dess dokumentärs liknande stil. Enjoy!


'Uninvited' Theatrical Trailer @ Yahoo! Video

Assassin's Creed II - Utvecklardagbok

Ubisoft har släppt en utvecklardagbok till Assassin's Creed II. Detta är det första avsnittet och handlar om spelets ena huvudkaraktär, Ezio Auditore de Firenze(Ezio=örnen eller den flygande). Ezio är ett förfäder till Desmond, som vi fick lära känna i första spelet. Desmond  får uppleva sin förfäders minnen med hjälp av  maskinen Animus.
Assassins' Creed II släpps i november till PC, Playstation 3 och Xbox 360.

Dagen efter

Igår såg jag sista sverigespelningen med ett av mina abosluta favorit hardcore-band, Have Heart. Det var bra som vanligt, och ett fint avslut, dock en överpeppad publik som vägrade gå av scenen. Sen är det nog på tiden att de lägger av, med tanke på att småtjejer gick fram efter spelningen och bad om autografer och idolbilder.
Trött som man är idag, så blir det mest att slöa och kolla på Cult of Luna - Fire was born. Återkommer med intryck senare.

Brian K Vaughan lämnar Lost
Brian K Vaughan som har skrivit en av mina favorit comics, Y: The Last Man, har beslutat sig för att sluta skriva för min favoritserie Lost.
Han har varit med och skrivit på serien sedan mitten av säsong 3, och har skrivit många bra avsnitt, och satt sin prägel här och var i serien, han står för många popkultur-referenser genom serien. Såsom Charlie och Hurleys diskussion om vem som skulle vinna ett race Flash eller Superman, Hurley skriver Empire Strikes back osv.
 
Han har bla skrivit avsnitten Catch-22(säsong 3), Meet Kevin Johnson(säsong 4), Namaste(säsong 5) och Dead Is Dead(säsong 5). Och även fast det inte står med i avsnittets credits så har han varit med och skrivit på avsnittet The Constant(säsong 4), som enligt mig är seriens bästa avsnitt, och kan mycket väl vara det bästa avsnittet av alla serier jag sett.

Att han slutar skriva för serien, när det bara är en säsong kvar tycker jag är väldigt tråkigt, han kommer bli saknad. Men jag tvivlar inte på att producenterna för Lost lyckas hitta någon annan bra manusförfattare.
Anledningen till att Brian slutar skriva för Lost lär nog vara att att han vill satsa mer på Hollywood filmer, han har Y: The Last Man, Runaways och Roundtable på gång hos olika studios i Hollywood.

District 9


Den nya trailern för District 9 börjar visas innan Brüno som går upp kommande fredag. Men redan på onsdag kommer Yahoo börja visa trailern i förtid. District 9 regisseras av Neil Blomkamp i samarbete med Peter Jackson. 

Ryan Ross och Jon Walker lämnar Panic at the Disco

Efter att framgångsrikt släppt plattorna A Fever You Can't Sweat Out och Pretty. Odd. lämnar nu Ryan Ross (gitarr och textförfattare) och Jon Walker (bas) bandet. Anledning är enligt dem kreativa meningsskiljaktigheter. Panic at the Disco består nu av två medlemmar, något som förmodligen inte kommer att hålla i sig allt för länge.

All Time Low - Weightless

Weightless är första singeln från All Time Lows tredje skiva Nothing Personal. Den släpps den 7 juli (min födelsedag!) och jag rekommenderar den starkt. 

All Time Low |MTV Music

LucasArts: "Awesome news for our oldschool fans"... På måndag. Med andra ord idag.

LucasArts berättar via deras officiella twitter att de har något coolt att berätta idag. Vad det kan tänkas vara är bara att spekulera om. Men vad det är lär väl komma fram under dagen.


Amazing news coming Monday! Super excited! You have no idea how tough it is not to start yelling about it! But it's secret! Until Monday!

Okay, we will do hints. It is awesome news for our old school fans. (anything more direct might get me in trouble)

Monday, early, actually. I suppose if the president of the company messages me to leak it I would. Til then, it is teasing. Sorry guys.

I hope I don't disappoint. I know this is something I was asking for since before I worked at LucasArts. I did say nothing to do with new IP people! Keep guessing though. I might have to retweet the guy who figures it out...

Jennifer's Body Trailer

Det var tänkt att det första trailern skulle visas innan Brüno, men tydligen så ville de släppa en annan först, som de kallar "filmmaker's cut" som fångar humorn och  det läskiga ögonblicken i de filmer filmmakarna växte upp med.
Filmen är skriven av Diablo Cody(Juno) och regisserad av Karyn Kusama(Æon Flux). Filmen handlar om en cheerleader(Megan Fox) som blir hungrig och börjar äta pojkar.
EDIT: Om ni har problem med att spela trailern kolla här istället

Cool Guys Don't Look at Explosions


Fransmän + Zombies = Instawin?

Är det bara jag som njuter av att se fransmän dödas av zombies? The Horde är debuten för Benjamin Rocher och Yannick Dahan som tillsammans skrivit och regisserat. Om den går upp på svenska biografer är ännu okänt.Alive in Joburg - En film av Neill Blomkamp

Alive in Joburg är en sci-fi kortfilm regisserad av Neil Blomkamp, släppt 2005 av Spy films.
Filmen är berättad lite i form av en dokumentär, med intervjuer och hela köret. Alive in Joburg utspelar sig runt 1990 i Johannesburg, Syd afrika, som har blivit en tillflyktsort för utomjordingar, vars enorma rymdskepp kan ses sväva över staden. När de först kom till jorden blev de välkomade med öppna armar, men nu tvingas utomjordingarna att begå brott för att överleva, och hamnar ofta i besvär med myndigheterna i staden.
Alive in Joburg sägs vara anledningen till att Neil Blomkamp fick chansen att regissera Halo-filmen, som tyvärr inte verkar bli av.
Men om några månader släpps filmen District 9 som är producerad av Peter Jackson och regisserad av Neil Blomkamp, Disctrict 9 spelar vidare på de teman och handling som finns i Alive in Joburg.

Du kan se Alive in Joburg och trailern till District 9 här nedanför.


Alive In Joburg
by Videodrone
Matt Damon i säsong sex av Entourage


Under en intervju i samband med BET Awards i Los Angeles avslöjade Jeremy Piven - som spelar Ari Gold - att Matt Damon gör en cameo i nya säsongen. Tidigare bekräftade gäststjärnor är Zac Efron, Tom Brady och 50 Cent. Säsong sex av Entourage börjar 12 juli på HBO och sänds i Sverige på Canal+ som just nu är mitt i den femte säsongen.

Brütal Legend - en Walkthrough

Självaste Tim Schafer från Double Fine visar upp de 17 första minuterna från spelet.

Brütal Legend släpps på Playstation 3 och Xbox 360 i Rocktober.

Ny info om Alan WakeDen finska speltidningen Pelaaja har fått chansen att intervjua den finska studion Remedy Games som utvecklar Alan Wake, och har en del ny information att bjuda på.

Först och främst klargör Remedy för Pelaaja att Alan Wake inte är försenat, att alla tidigare datum som har funnits på nätet bara har varit falska rykten. Spelet ska släppas våren 2010. Remedy påpekar även att de aldrig har missat ett release datum, och har inte tänkt att bryta trenden nu heller.

Spelet är tydligen inte upplaggt som en sandlåda längre. Remedy Games insåg under utvecklingen att sandlåde-upplägget inte passar deras vision, om ett berättarstarkt och storydrivet spel. Men de försäkrar även att spelet inte kommer kännas linjärt och tvinga spelaren följa en viss väg.

Under spelets gång kommer spelaren hitta sidor ur Alan Wakes försvunna manuskript till hans nya novell, och det är löst ungefär som i BioShock med dess audio logs. Man kommer få springa runt fritt och leta efter sidor, mellan de vanliga uppdragen.

Något som vi har fått höra många gånger vid det här laget är att ljus är en viktig del i Alan Wake. Att en ficklampa och andra ljuskällor är Alan Wakes viktigaste vapen. Det finns mörka krafter i spelet som kan överta lite vad som helst, människor, djur och maskiner, och alla är ute efter att skada Alan. Alan kan då lysa på dessa "varelser" och på så sätt försvaga deras "sköld" och kan då använda ett vanligt vapen såsom en pistol eller hagelbössa för att ta död på dom.

Om det blir en PC version är förtillfället väldigt oklart. Remedy och Microsoft(spelets utgivare) har tydligen endast pratat om Xbox 360-versionen. Det är väl bara att vänta och se om det kommer någon klarhet i detta innan releasen.

Artikeln i dess helhet kan du läsa här

Batman: Arkham Asylum - Behind The Scenes of Arkham Asylum

Eidos har släppt en video där utvecklarna Rocksteady studios sitter och pratar om spelet. Det ser mycket lovande ut.
Batman: Arkham Asylum släpps till PC, Xbox 360 och Playstation 3 den 25e augusti i år.Heath Saraceno lämnar Senses Fail

När Senses Fail under 2005 sparkade sin dåvarande gitarrist Dave Miller såg tog man in Heath Saraceno som efterträdare. På hans meritlista fanns det bland många älskade bandet Midtown. Under hans tid i bandet släppte de två album, Still Searching och Life is Not a Waiting Room. Att han nu lämnar bandet har startat många rykten om en återförening av Midtown även fast det är något som medlemmarna dementerat ett antal gånger.

 

Death Cab for Cutie - Grapevine Fires

En awesome video från Death Cab for Cuties senaste platta Narrow Stairs. Har du inte lyssnat på dem tidigare och gillar vad du hör i videon rekommenderar jag Plans, deras debut för ett major label och tveklöst deras lättsammaste släpp.


12 Juli, save the date

Säsong 6 av Entourage rullar igång igen den 12 juli. Det finns inte så mycket att säga förutom att den ser mycket lovande ut såhär i förhand. Bekräftade gäststjärnor är Zac Efron och 50 Cent, men mer lär det bli.En Awesome Deal: House of Mystery TP 01 49kr på Comics HeavenSom rubriken antyder säljer Comics Heaven i gammla stan House of Mystery TP 01 Room and Boredom för 49kr (ordinarie pris 99kr). HoM är skriven av Bill Willingham, som har skrivit den fantastiska serien Fables, och Matthew Sturges(Jack of Fables). Luca Rossi, Ross Campbell, Sean Murphy, Zachary Baldus, Steve Rolston och Jill Thompson har tecknat/tuschat/färglagt.
 
Beskrivning saxat från comicsheaven.se:
"Welcome to the House of Mystery! Filled with peculiar, otherworldly characters from all walks of life, this series from Matthew Sturges (JACK OF FABLES) and Bill Willingham (FABLES) focuses on five people trapped in the reality-warping House of Mystery, a supernatural bar where tales are the legal tender and only the finest storytellers are patrons! But how - and why - they're stuck inside is all just a little piece of the puzzle in this first volume, which collects issues #1-5 of the all-new acclaimed series and special bonus material."

Ny video från Set Your Goals

Den 21 Juli släpper Set Your Goals sitt nya album This Will Be The Death of Us. Det är deras andra fullängdare samt deras debut för skivbolaget Epitaph. Titelspåret är även första singeln och på den hör vi även Vinnie Caruana som var en av grundarna av The Movielife och som numera sjunger i I Am The Avalanche.

 

Star Wars: The Old Republic - Timeline Trailer 3

Star Wars: The Old Republic är det allra första MMORPGt som är baserat i Star Wars värld (egentligen inte, Star Wars Galaxies var det första, men det här blir väl det första någon spelar). Spelet är utvecklat av den smått mästerliga studion BioWare, som bland annat har gjort Mass Effect. Att det är BioWare som utvecklar kanske leder till att det här är den riktiga "WoW-dödaren" som alla har väntat på? Det återstår väl att se.
Spelet är exklusivt till PC, något släppdatum är inte utannonserat, men en gissning är att det släpps i slutet av nästa år.Gameplay från Dantes Inferno

Visceral Games debuterade med Dead Space som mer eller mindre hyllades av en enig kritikerkår. De jobbar nu med spelet Dantes Inferno som baseras löst på Den Gudomliga Komedin. Dead Space lånade mycket från andra framgångsrika spel, något som vissa hyllade och vissa sågade. Dantes Inferno ser ut att föra traditionen vidare och den största inspirationskällan stavas God Of War.

 

Ny film med Ricky Gervais från The Office

The Invention of Lying handlar - precis som titeln antyder - om den första lögnen. Ricky Gervais karaktär lever i en värld där alla säger sanningen, hela tiden. När han senare inser att man kan ljuga öppnar sig en helt ny värld.AWESOMESAUCE

Is Awesome.

RSS 2.0