The Portent Vol. 2: Domovoi publiceras på nätet, gratis!

 

Den svenska serietecknaren och författaren Peter Bergting debuterade 2006 med sin grafiska novell The Portent: Duende som publicerades av Image Comics. The Portent sålde inte superbra, men inte dåligt heller. Något den gjorde var att folk fick upp ögonen för honom, Michael Kaluta skrev ett förord till den, Mike Mignola gav Bergting mycket beröm för The Portent. Sedan dess har Bergting gjort Gängkrig 145 med Jens Lapidus(som står i min bokhylla, orörd tyvärr) och lite annat. Men nu är han tillbaks med en uppföljare till The Portent, som kommer att gå att läsa gratis på den officiella hemsidan. Från och med 10/10-09 kommer det läggas ut en sida varje vecka, totalt ca 160 sidor. Så ca 2år av läsning har vi att vänta oss.

 

Domovoi har lite annorlunda setting än vad första volymen hade. Men mycket gemensamt ändå.

"The original The Portent graphic novel had a host of weird characters and Domovoi is no exception. Starting with Polish spirits, ghosts, and a possessed car"


Håll utkik på http://www.theportent.com för mer information om karaktärer och story, och framförallt för att läsa serien när den väl börjar publiceras.

 

 

 


Sebastian Tipsar Om Saker Som Är Awesome


Det har gått ett par veckor sen jag senast tipsade om något som är awesome. För att gottgöra min lathet tänker jag inte bara tipsa om ett band utan det blir lite mer än så!

The Narrative
Från Brooklyn, New York kommer The Narrative, som släppte sin debut Just Say Yes 2008. Gillar du band som Pompeii, Lydia och The New Frontiers är detta helt klart något som du borde lyssna på.

Kinch
Bara det faktum att Kinch erbjuder alla sina skivor för gratis nedladdning är awesome. Att musiken sen är grym är självklart att plus. Killarna från Phoenix har hunnit släppa en fullängdare och tre EPs. För fans av Coldplay, Kaiser Cheifs och Dear and the Headlights.

All The Day Holiday
Med skivan The Things We've Grown To Love har All The Day Holiday släppt en av årets bästa skivor, något som inte bör missas om du gillar Lydia, Deas Vail och Eye Alaska.

Harlem Shakes
Musik som är genuint glad är inte det lättaste att hitta i dagens industri. Det blir oftast krystat (läs: Nevershoutnever) men likt fun. har Harlem Shakes släppt en skiva som andas glädje från början till slut. Lyssna om du gillar Passion Pit, White Rabbits och Vampire Weekend.

The Rocketboys
Att Copeland är ett av världens absolut bästa band är det ingen tvekan om. Så om ett band låter någorlunda lika bra som just Copeland så är det bara att slå till direkt. The Rocketboys släpper 20.000 Ghosts den 29 september och det lutar åt att det perfekta soundtracket för hösten är här. Gillar du Copeland, Lydia eller Nada Surf är det här något för dig.

Lars Katz
Det blir inte alltid lyckat när producenter släpper egna skivan. För Lars Katz är det raka motsatsen, hans egna EP är bättre än mycket av det han producerar. För fans av Mew och Sunny Day Real Estate.

Hellogoodbye postar ny video


Hellogoodbye har helt plötsligt blivit bra. Vad hände?

Best Movie Ever!!!111


Man kan kort presentera Dark Waters som en Deep Blue Sea med Lorenzo Lamas istället för Stellan Skarsgård, Samuel L Jackson och LL Cool J. Ni förstår självklart vilken film som är mest awesome.

Gran Turismo 5 Trailer

I vanliga fall är jag inte särskilt intresserad av bilspel, brukar tröttna efter några timmar. Men GT5 känns ändå ganska tilltalande, mest för den fina grafiken dock. Nu har Polyphony digital släppt en ny trailer, som hedrar Ferrari 458 Italia.

 

Får dom ut GT5 till julhandeln i japan tillsammans med Final Fantasy XII, ska nog Sony inte ha några problem med att vinna konsolkriget under julmarknaden.

 


I en bisarr värld där Nicolas Cage skulle ha spelat Superman..

 

Jag har svårt att finna ord utöver "WTF?!" och "HAHAHA!!!" när jag ser denna bild. Bilden är tagen 1997, när Tim Burton försökte göra en Supermanfilm vid namn "Superman Lives"(Kevin smith skrev första versionen av manuset, se youtubefilmen nedanför! Det är kul, jag lovar). Tim Burton tyckte tydligen det var en bra idé att ha Nicolas Cage i huvudrollen med en latexkostym. Jag är glad att vi lever i en värld där den här filmen aldrig blev gjord.

Eller är jag?

 

 

 


Inglourious Plummers Trailer


Harry Brown Trailer

Michael Caine, som nu är 76 år gammal, har vi vant oss vid att han är den snälla äldre mannen i alla filmer, men nu kommer han med den brittiska filmen Harry Brown. I Harry Brown spelar han en förbannad gammal man som har fått nog på allt bråk i samhället där han bor, och beslutar sig för att börja rensa upp. Harry Brown ser ut att vara allt som Gran Torino borde varit, och allt som Taken var. Jag ska inte skriva så mycket mer, och låta trailern tala för sig själv.

 

 


Muse + Playback = Win


Så går det när Muse blir tvingade att spela playback.

Dear Jack trailer

Precis när Andrew McMahon var redo att släppa debuten med Jack's Mannequin fick han beskedet att han led av leukemi. Han tvingades att släppa allt kring skivan Everything in Transit och fokusera helt på sin egen hälsa. En resa som han under hela tiden dokumenterade med en videokamera och som nu med hjälp av Corey Moss och Josh Morrisroes släpps som en film i form av Dear Jack på utvalda biografer i USA.

Tanken är att intäkterna ska gå till Dear Jack Foundation som hjälper till i forskningen efter ett botemedel mot leukemi.

Trailer och officiell hemsida hittar du här och en intervju med Andrew MacMahon hittar du här.

Lights + Coldplay = Win


All Time Low postar ny video

Damned If I Do Ya (Damned If I Don't) är den andra singeln från Nothing Personal som släpptes den 7 juli i år.

Ny Teaser till HBO's The Pacific

 

Band of Brothers är förmodligen den bästa miniserien som jag har sett, åtminstonde top 5, och nu återkommer Spielberg, Tom Hanks och Gary Goetzman med en ny miniserie om WWII. The Pacific fokuserar på amerikanska marinsoldater som är positionerade i japan, något som inte utforskats i film/tv lika mycket som de andra delarna av kriget. The Pacific ska enligt raporter ha ett enormt produktionsvärde, med en budget på över $200 miljoner. Vilket gör det till den dyraste tv-serien någonsin. Den nya teasern stärker mina tankar om att vi kan ha ännu ett mästerverk från HBO att vänta oss. The Pacific börjar i mars nästa år på HBO, okänt när Sverige tar in den.

Den nya teasern är inbäddad här nedanför, följt av trailern som kom i juni.

 

 


A Christmas Carol Trailer

 

Den första ordentliga trailern till Robert Zemeckis(Back to the Future, Forrest Gump) A Christmas Carol är nu online. A Christmas Carol-storyn kan vi alla vid det här laget, så den tänker jag inte förklara. Skillnaden denna gång är att det mesta är CGI och i 3D, och att Jim Carrey spelar ett flertal karaktärer, eftersom Zemeckis har blivit "besatt" av mo-cap/performance capture. Men han är inte helt ensam, Gary Oldman, Colin Firth och Bob Hoskins är några av de andra som medverkar. Nästa film Zemeckis gör kanske han bara använder en skådis..

Trailern går tyvärr inte att bädda in, så antingen beger ni er till Yahoo eller Youtube för att titta.

Personligen är jag inte särskilt imponerad av denna trailer, CGIn ser ut att vara från en tvspels-cutscene ibland. Men det kan säkert vara en trevlig film iaf.


Streama New Junk Aesthetic

Every Time I Die streamar just nu sin nya platta New Junk Aestheticmyspace. Skivan släpps fysiskt och digitalt den 15 september och blir bandets första släpp hos Epitaph Records.
Enligt mig är det en solklar kandidat för årets skiva, vilket betyder att du måste lyssna och sedermera köpa den.

Bara gör.

Teaser Trailer till Jason Reitmans Up in the Air

/Film har en ny teaser till Up in the Air, som är klippt av Reitman själv speciellt för internet. Filmen visas just nu på olika filmfestivaler runtom i USA, och har vad jag förstått fått ganska positiv kritik. Peter Sciretta på /Film såg filmen häromdagen på Telluride Film Festival, för att läsa hans recension tryck här.

 

Up in the Air har premiär i USA 4e december i år, något svenskt datum är inte utannonserat.


Come & Live

Chad Johnson jobbade tidigare för skivbolaget Tooth & Nail där han signade band som Anberlin, Underoath och Mae. Tidigare i år lämnade han dock sin post för att starta sitt egna skivbolag Come and Live.
Just nu delar de ut en gratis download med smakprov av vad de har att erbjuda. Jag rekommenderar den starkt, speciellt So Long Forgotten och The Ember Days.

Mark Fergus och Hawk Ostby Skriver AkiraSteve 'Frosty' Weintraub på Collider har fått höra av en pålitlig källa att Mark Fergus och Hawk Ostby jobbar på ett manus till live-action remaken av den klassiska Anime-filmen Akira. Fergus och Ostby är mest kända för att ha skrivit manuset till Alfonso Cuarons Children of Men, som är baserad på boken med samma namn av P.D. James. Fergus och Ostby skrev även manuset till Iron Man, men mycket av manuset ändrades helt och skrevs om under inspelningen. Akira ligger i utvecklingsstadiet hos Warner Brothers och Leonardo DiCaprios produktionsbolag. Om "nyckelpersoner" på Warner Bros och DiCaprios produktionsbolag blir nöjda med manuset Fergus och Ostby lämnar in, väntas produktionen att påbörjas i 2010 med release någon gång under 2011. Akira är tydligen en prioritet hos Warner, så en högbudget är att vänta.

Best Movie Ever!!!111


Paramore + Kings of Leon = Win


Live-Action Trailer Till Halo ODST

"'We Are ODST' Death Comes To Us All"

Releasen för Halo ODST, en spinoff till Halo 3, börjar närma sig. Microsoft börjar nu marknadsföra ordentligt, i hopp om ytterligare en storsäljare. Men de behöver nog inte oroa sig, namnet Halo säljer. Marknadsföringen till halospelen har jag alltid gillat, iaf med stilen som de började med inför Halo 3. Och denna live-action trailer är ännu ett steg i rätt riktning tycker jag, den lyckas få mig lite mer hypad på spelet faktiskt.

Trailern är regisserad av Rupert Sanders, som har gjort sig ett namn som regissör genom sina reklamfilmer. Det är han som har regisserade Believe-reklamen för Halo 3 bla. Just nu håller han på att gå över till film, hos Warner Brothers har han 2 projekt på gång, en remake av The Wild Geese och Warrior. Förra månaden rapporterades det att han även ska regissera en film vid namnet The Low Dweller, Ridley Scott och Leonardo DiCaprio ska producera.

 

Den här trailern gör mig dock lite ledsen. Varför kan vi inte få en Halo-film snart?  Det hade varit smått fantastiskt om Neill Blomkamp hade fått fortsätta utvecklingen med Halo-filmen han höll på med. Det positiva man kan se i det hela är att ur askorna av den nedlagda Halo-filmen reste sig District 9, som är en fantastisk film.


Sebastian Tipsar Om Saker Som Är Awesome


Nu är det åter dags för mig att tipsa om något som är awesome! Det är skönt att vara tillbaka.

Och det blir med lite av en premiär av det första brittiska bandet i min serie om awesome musik. Grammatics består av tre killar och en tjej från Leeds i just England. I motsats till all brun och tråkig popmusik som britterna ofta producerar har Grammatics här ett förhållandevis eget sound som borde tilltala fans av Anathallo, Lydia eller Deas Vail.

Som vanligt går du till myspace för att lyssna.

Första Trailern till Boondock Saints II: All Saints DayAtt kult-klassikern Boondock Saints från 99 ska få en uppföljare är något dess fans har skrikit om i åratal nu. Deras drömmar har nu slagit in. Boondock Saints II panelen på Comic-con ska tydligen ha låtit lika mycket(nåja, några tusen mindre som var där, men ändå) som Twilights panel, vilket säger en hel del om dess fanbase.
All Saints Day verkar vara en repris på första filmen, vapen, vapen, vapen och åter vapen


More Boondock Saints II: All Saints Day News & Previews

HD-trailer för The Fourth KindFrån relativt okända regissören Olatunde Osunsanmi kommer The Fourth Kind, en sci-fi thriller i samma anda som till exempel The Blair Witch Project. Milla Jovovich (Resident Evil, The Fifth Element) spelar en psykoterapeut vars uppgift är att intervjua personer som blivit bortförda av rymdvarelser. Trailern visar en film som kanske inte är originell i sitt utförande men visar ändå att det finns potential för oss som älskar allt som är sci-fi.

RSS 2.0