Ny info om Alan WakeDen finska speltidningen Pelaaja har fått chansen att intervjua den finska studion Remedy Games som utvecklar Alan Wake, och har en del ny information att bjuda på.

Först och främst klargör Remedy för Pelaaja att Alan Wake inte är försenat, att alla tidigare datum som har funnits på nätet bara har varit falska rykten. Spelet ska släppas våren 2010. Remedy påpekar även att de aldrig har missat ett release datum, och har inte tänkt att bryta trenden nu heller.

Spelet är tydligen inte upplaggt som en sandlåda längre. Remedy Games insåg under utvecklingen att sandlåde-upplägget inte passar deras vision, om ett berättarstarkt och storydrivet spel. Men de försäkrar även att spelet inte kommer kännas linjärt och tvinga spelaren följa en viss väg.

Under spelets gång kommer spelaren hitta sidor ur Alan Wakes försvunna manuskript till hans nya novell, och det är löst ungefär som i BioShock med dess audio logs. Man kommer få springa runt fritt och leta efter sidor, mellan de vanliga uppdragen.

Något som vi har fått höra många gånger vid det här laget är att ljus är en viktig del i Alan Wake. Att en ficklampa och andra ljuskällor är Alan Wakes viktigaste vapen. Det finns mörka krafter i spelet som kan överta lite vad som helst, människor, djur och maskiner, och alla är ute efter att skada Alan. Alan kan då lysa på dessa "varelser" och på så sätt försvaga deras "sköld" och kan då använda ett vanligt vapen såsom en pistol eller hagelbössa för att ta död på dom.

Om det blir en PC version är förtillfället väldigt oklart. Remedy och Microsoft(spelets utgivare) har tydligen endast pratat om Xbox 360-versionen. Det är väl bara att vänta och se om det kommer någon klarhet i detta innan releasen.

Artikeln i dess helhet kan du läsa här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0