Zombie Hype! Del 1: Zombieland

Med tanke på att vi har Halloween runt hörnet, och det faktum att vi har blivit överösta med zombiefilmer/spel/serier/böcker de senaste åren så tänkte jag(Jens) passa på att skriva lite på bloggen om det hela. Det blir lite film, spel, flashspel, serier, tvserier, böcker och vad jag nu kan tänkas hitta. Det blir väl oftast någon form av en kort recension.

Zombieland
Regi: Ruben Fleischer
Manus: Rhet Reese och Paul Wernick
Medverkande Skådespelare: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone och Abigail Breslin. En och annan trevlig cameo också.
Var och när?: Valfri biograf, ute nu!

Zombies+Komedi är ingen ny kombo, vi såg för några år sedan Shaun of the Dead göra det alldeles utmärkt. Shaun of the Dead och Zombieland är egentligen helt olika filmer, men ibland kan det bli svårt att inte jämföra dom med varandra, eftersom de båda har med zombies och humor att göra. Men Shaun of the Dead är väldigt brittisk, medans Zombieland är väldigt amerikansk, både till handling och humor. Något som man även kunde göra liknelser med är spelet Left 4 Dead sett till filmens action och zombies, och boken Zombie Survival Guide som Zombieland gör något liknande med att ha tydliga regler för överlevnad i en värld av zombies.
Zombieland gör absolut ingenting nytt med genren, den återanvänder det mesta, men den gör det riktigt bra.
Skådespelarinsatserna i filmen är väldigt bra och roliga, men störst eloge ska nog Ruben Fleischer ha. Det är den första filmen han regisserar, men det känns redan som att han har etablerat en personlig stil. Filmen ser visuellt väldigt bra ut, den lyckas verkligen måla upp Zombieland(USA) som en öde och jävlig plats.

Jag rekommenderar denna film starkt till alla. Satt med ett leende på läpparna under större delen av filmen.

9/10


Trailer:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0