The Road Trailer #2


Zombie Hype! Del 3: Shaun of the Dead

Shaun of the Dead

Regi: Edgar Wright

Manus: Edgar Wright & Simon Pegg

Medverkande: Simon Pegg, Nick Frost, Bill Nighy mfl

Var, när, hur?! Finns att hyra och köpa på DVD, samt att den nyligen kom ut på Blu-ray.

 

Som de allra flesta vet så är oftast de bästa Zombiefilmerna de som innehåller lite dold samhällskritik, och det går att återfinna i Shaun of the Dead(på sätt och vis). Frågan filmen ställer är om vi i dagens samhälle ens skulle märka till en början att det var en pågående Zombie-apokalyps? När vi alla lever så pass inrutade och enformiga liv, samma procedur dag in och dag ut. I början av filmen får vi se filmens huvudkaraktär Shaun(Simon Pegg) gå från sitt hus till den lokala mataffären, utan att notera att det är förödelse och död på gatorna runt omkring han. Men missta inte, det här är inte den seriösaste av filmer. Mycket torr och mysig brittisk humor går att återfinna här. Shaun of the Dead kan väl egentligen bäst beskrivas som en Rom-Zom-com(Romantic comedy+Zombies, smart va?!?!). Filmen handlar som bekant om Shaun, som bor tillsammans med hans bästa vän Ed(Nick Frost), dagen innan Zombie-apokalypsen bryter ut på Stor Brittaniens gator gör Shauns flickvän Liz(Kate Ashfield) slut med honom. Så när Shaun har insett att det råder en Zombie-epidemi ser han sin chans att ta tillbaka Liz, genom att försöka rädda/skydda henne samt hennes vänner, och hans mamma. Premissen må vara simpel, men det funkar otroligt bra. Simon Pegg och Nick Frost funkar väldigt bra tillsammans, Pegg som den mer seriösa medan Frost är den mer dumma/oskyldiga typen.

 

Edgar Wrights regi har utvecklats ordentligt i denna film sedan han regisserade den otroligt underskattade serien Spaced(som Shaun of the Dead är väldigt lik, i känslan och dess karaktärer) som har gjorde med Simon Pegg och Nick Frost ~1999-2001. Wright har präglat sin stil ytterligare, och visar enormt potential. Och potentialen märks väl av speciellt idag, när han precis har gjort Scott Pilgrim VS The World och har Ant-man på gång hos Marvel.

 

Shaun of the Dead är en av mina absoluta favoritfilmer och deffo den bästa Zombiefilmen jag har sett. Gillar du brittisk humor, karaktärer som går att tycka om och relatera till eller Zombies av Romero-stuket är det här filmen för dig.

 

10/10 (ja, helt seriöst)

 

 

Trailer:

 

 


Tips: Kolla även in Hot Fuzz av Wright och Pegg. Som är del 2 i deras Blood and Ice cream-trilogi.(Inga zombies, dock)


Vidrigt


Officiell Trailer till Avatar

 

Hade du inte chansen att se 3D-previewen i somras? Såg du Teaser-trailern och tyckte inte filmen såg så lovande ut? Ser du den nya trailern kommer du kanske att ändra dig. Den har spelats på biografer i USA i någon vecka nu och har blivit varmt emottagen. Fox var lite smartare den här gången och fokuserade på rätt saker, för att få folk intresserade. Ge den nya trailern en chans här nedanför(tyvärr med subtitles på något främmande språk, uppdaterar inlägget när det släpps en utan subs):

 

 


Green Zone - International Trailer

Igår postade jag trailern till Paul Greengrass nya film Green Zone, och nu har det dykt upp en internationell trailer för filmen. Trailern är väldigt annorlunda mot "domestic" trailern som postades igår, den nya trailern är mycket bättre och får filmen att se intressantare ut. Gårdagens trailer fick filmen att mest se ut som en Bourne-kopia.
Kolla på den nya trailern här nedanför och jämför sedan med gårdagens. Min hype-mätare steg ytterligare ett steg iaf.


Ny Shutter Island Trailer

Shutter Island - Exclusive Trailer | SpikeTV | SPIKE.com

Zombie Hype! Del 2: Planet Terror

Planet Terror
Regi: Robert Rodriguez
Manus: Robert Rodriguez
Medverkande: Rose McGovan, Josh Brolin, Freddy Rodriguez, Jeff Fahey, Bruce Willis mfl.
Var, när, hur? Finns att köpa/hyra på dvd och bluray

Planet Terror är som bekant en av delarna i Grindhouse som Quentin Tarantino och Robert Rodriguez skapade tillsammans, som en hyllning till gammal grindhousefilm från 70-80talet. QB skrev och regisserade Death Proof medans Rodriguez skrev och regisserade Planet Terror. Planet Terror är en zombieskräckis av splatterstuket med glimten i ögat. Det är svårt att hitta någonting att gnälla på i denna film, då nästan allt är "dåligt" med flit. Det är i princip det faktum att filmen är så cheesy och Over-the-top som gör den såpass älskvärd. Effekterna verkligen osar 70-80tal. Alla skådisar gör det dom ska, i typisk b-skräckis manér.

Gillar du konstig och morbid humor samt zombiesplatter av den gammla skolan är det här filmen för dig.

7.5/10

Trailer:


Trailer till Paul Greengrass Irakfilm Green Zone

 

Det här är en film som av någon anledning har hamnat helt utanför min radar, visste ingenting om den förens den här trailern släpptes(jag har säkert läst om den innan, men glömt). Jag är positivt överraskad, måste jag säga.

Paul Greengrass har ju som bekant regisserat de senaste 2 Bourne-filmerna, med Matt Damon i huvudrollen. Nu är Greengrass tillbaks med Damon igen, i en snarlik film. Green Zone är löst baserat på en bok vid namn Imperial Life in Emerald City, och handlar om ett par CIA-agenter som är på jakt efter massförstörelsevapen i Irak. Filmen beskrivs som en politisk thriller, men säljs som Bourne 4. Men det är inte så konstigt, filmen har en rapporterad budget på över $100 miljoner och studion har inte haft det största förtroendet för filmen. Det var tänkt att filmen skulle ha premiär i slutet av året, men har blivit uppskjuten till mars nästa år(april i Sverige).


Assassin's Creed - Lineage Part 1

Vad är då detta undrar ni? Filmen och den officiella beskrivningen här nedanför:

 

When the Duke of Milan is brutally murdered, the Assassin Giovanni Auditore is dispatched to investigate. The answers he uncovers implicate Italy's most powerful families reaching all the way back to the Vatican itself. As Giovanni draws closer to the truth, he becomes hunted himself. He must expose the conspirators before he joins their ever growing list of victims.

Lineage is the prequel to the Assassin's Creed II story, revealing the machinations of 15th century Italy through the actions of Ezio's father, Giovanni.

Episode # 1:

1476, Florence. Giovanni Auditore, an assassin, attempts to thwart a conspiracy against one of Lorenzo de Medicis allies. The ensuing inquiry will take him to Milan where he tries to prevent the worst from happening.


Zombie Hype! Del 1: Zombieland

Med tanke på att vi har Halloween runt hörnet, och det faktum att vi har blivit överösta med zombiefilmer/spel/serier/böcker de senaste åren så tänkte jag(Jens) passa på att skriva lite på bloggen om det hela. Det blir lite film, spel, flashspel, serier, tvserier, böcker och vad jag nu kan tänkas hitta. Det blir väl oftast någon form av en kort recension.

Zombieland
Regi: Ruben Fleischer
Manus: Rhet Reese och Paul Wernick
Medverkande Skådespelare: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone och Abigail Breslin. En och annan trevlig cameo också.
Var och när?: Valfri biograf, ute nu!

Zombies+Komedi är ingen ny kombo, vi såg för några år sedan Shaun of the Dead göra det alldeles utmärkt. Shaun of the Dead och Zombieland är egentligen helt olika filmer, men ibland kan det bli svårt att inte jämföra dom med varandra, eftersom de båda har med zombies och humor att göra. Men Shaun of the Dead är väldigt brittisk, medans Zombieland är väldigt amerikansk, både till handling och humor. Något som man även kunde göra liknelser med är spelet Left 4 Dead sett till filmens action och zombies, och boken Zombie Survival Guide som Zombieland gör något liknande med att ha tydliga regler för överlevnad i en värld av zombies.
Zombieland gör absolut ingenting nytt med genren, den återanvänder det mesta, men den gör det riktigt bra.
Skådespelarinsatserna i filmen är väldigt bra och roliga, men störst eloge ska nog Ruben Fleischer ha. Det är den första filmen han regisserar, men det känns redan som att han har etablerat en personlig stil. Filmen ser visuellt väldigt bra ut, den lyckas verkligen måla upp Zombieland(USA) som en öde och jävlig plats.

Jag rekommenderar denna film starkt till alla. Satt med ett leende på läpparna under större delen av filmen.

9/10


Trailer:


Left 4 Dead 2 - Trailer/Introt till spelet


Awesomesauce guide till höstens tv


Vi är mitt i hösten och har en förmodad brun vinter att se fram emot. Vad är då bättre än att stanna hemma, dra ned gardinerna och titta på en riktigt bra serie? Eftersom svensk tv består av idol, bönder som söker fruar och örtio olika varianter av Wallander tänkte vi här på Awesomesauce presentera vad vi tycker att du ska titta på. Med lite fingerfärdighet (dvs. ett konto på valfri torrent-sida) kan du njuta av det bästa från hela världen. Här följer ett axplock av våra favoriter.

Bored to Death HBO
Att den här serien visas på HBO borde vara tillräckligt för att bli övertygad. Jason Schwartzman (The Darjeeling Limited) spelar en författare med skrivkramp med ett extraknäck som privatdetektiv. En noirdoftande serie som hittills kretsat en hel del om situationskomik. Som grädde på moset hittar vi även Zach Galifianakis (The Hangover) och Ted Danson. Visas hos HBO på söndagar vilket betyder måndagar på internetspråk.

Californication Showtime
Här har vi en serie som faktiskt visas i Sverige. Men på Comedy Central. Vem fan kollar på den kanalen?
Californication har precis startat sin tredje säsong med de bäst skrivna avsnitten i seriens historia. Man återuppfinner knappas hjulet men levererar mer av allt på ett så bra sätt att det är omöjligt att värja sig. Även här ser vi en författare med skrivkramp, men där slutar även likheterna med Bored to Death. Att följa David Duchovny på hans sexkapader genom LA är fortfarande oerhört underhållande. Söndagar på Showtime, måndagar på internet.

Flashforward ABC
Med Flashforward är det uppenbart att ABC vill stilla den hunger som många har efter mer Lost. Upplägget liknar varandra och under pilotavsnittet kunde kvicka ögon skymta en reklam för Oceanic Airlines. Efter att hela världen svimmat under exakt samma tidpunkt i 137 sekunder får vi följa agenter under FBI som försöker hitta anledningen till att alla under tiden de 137 sekunderna såg en glimt av framtiden. Torsdagar på ABC och sedermera fredagar på internet.

Community NBC
Från en av författarna på The Sarah Silverman Program har vi nu fått en ny serie vid namn Community. Och namnet Community syftar såklart på Community College, som är en form av utbildning för människor av alla åldrar som saknar en examen. Lite som vårat komvux. I (den tyvärr rätt tråkiga) huvudrollen ser vi Joel McHale, som spelar en advokat som har blivit tvungen att plugga på community college för att få fortsätta som advokat. Joel McHales tråkighet förstör dock inte serien, vi har en fantastiskt rolig supporting-ensemble bestående av bla Chevy Chase(behöver knappast någon närmare introduktion), Donald Glover, Danny Pudi och Ken Jeong. Community sänds på torsdagar i USA.

It's Always Sunny in Philadelphia FX
Troligtvis den allra roligaste och galnaste TV-serien just nu. Det är en serie som är ganska svår att få andra att börja gilla, den har extremt låg budget, okända skådisar med undantaget Danny DeVito(som äe extremt rolig i serien) och okända manusförfattarna. Men gillar du galna karaktärer och situationer och rubbad humor är det här serien för dig. Jag rekommenderar den starkt!
It's Always Sunny in Philadelphia sänds på torsdagar i USA.

The Office NBC
Efter 5 säsonger och några avsnitt är väl detta knappast en serie som behöver närmare presentation. Det handlar som bekant om ett företag i Scranton, PA som säljer papper, med Steve Carell som företagets extremt idiotiska men ändå karismatiska chef Michael Scott. Utöver Steve Carell har vi även Rain Willson och andra väldigt roliga skådespelare(dom flesta okända, men fortfarande extremt roliga).
The Office sänds på torsdagar i USA.

Fringe Fox
Fringe var en serie som började ganska segt, som inte var allt för bra till en början. Men den ryckte upp sig mot slutet, när man började återfinna en röd tråd i handlingen. Nu är Fringe tillbaka, och är myyycket bättre än föregående säsongen. Handlingen tar vid där första säsongen slutade, fast det är fortfarande rätt mycket episod baserat och fristående. Jag skulle nästan kunna rekommendera denna enbart baserat på dess fantastiska specialeffekter och John Noble. Han är smått fantastisk som senil och galen vetenskapsman. Gillar du X-Files och liknande filmer/serier är det här serien för dig(nej, jag antydde inte att Fringe är en kopia av X-Files).
Fringe sänds på torsdagar i USA.

Supernatural The CW
Förmodligen Awesomesauces favorit denna höst(eller vad säger du, Sebastian?). Supernatural är en serie som verkligen blivit bättre och bättre med varje säsong som visats, nya och intressanta storyarcs och intressanta teman. Supernatural kan bitvis kännas väldigt episodiskt, men i bakgrunden finns alltid en röd tråd och ett mål för var säsongen ska sluta. I femte säsongen är Apokalypsen allt närmare och Sam och Dean Winchesters kamp mot det onda fortsätter.
Supernatural sänds på torsdagar i USA.

Efter denna fantastiska TV-höst/vinter har vi ett nytt fantastiskt TV-år att vänta oss; HBOs Boardwalk Empire, som regisseras av Martin Scorsese, HBOs The Pacific(från Band of Brothers-skaparna), en ny säsong av Entourage, en ny serie från The Wire-skaparen, förhoppningsvis The Walking Dead(baserat på serietidningen med samma namn) och sist men inte minst en avslutning på ABCs mastodont-drama Lost.Ny trailer för The Wolfman


Årets program till Stockholms FilmfestivalIdag släpptes programet till Stockholm International Film Festival, för tjugonde året i rad. Festivalen pågår mellan 18e och 29e November. Med tanke på att det är tjugoårsjubileum i år så har de satsat lite extra och bjuder på ett väldigt stort och fint program, ca 170 filmer finns det på programet. De filmer jag personligen är mest intresserad av att se är Jason Reitmans Up in the Air och John Hillcoats The Road, men utöver dom kan vi även se Extract, Thirst, The Girlfriend Experience, Fantastic Mr Fox, Black Dynamite, Humpday och Ong Bak 2.

Biljetterna till varje film går lös på 70kr st, eller 130kr om det är rödamattan. Men det krävs ett årskort för att kunna komma in, och det går på runt 250 kr, 160kr om man är mellan 16 och 21.

För att se hela programet samt kolla biljetter, klicka här.

Never Forget


Sleeping at Last fortsätter att rädda oss från all dålig musik i världen

Låten Green Screens kommer från Storyboards som släpptes tidigare i år. Gör dig själv en tjänst och titta på videon. Och är du någorlunda vettig går du också och köper skivan.

The Button

Ord är överflödiga:

The Button - watch more funny videos

Låten som berättar om misstaget vi alla är rädda för


Toy Story 3 Trailer


Den första trailern till Pixars Toy Story 3 har nu officiellt släppts online via Myspace. Denna gången handlar det om att Andy ska iväg till college, och dumpar Woody, Buzz Lightyear och de andra leksakerna hos ett dagis.
Det här är en av få filmer jag överväger att se dubbad till svenska, endast för nostalgin. "Jag har en skallerorm i stöveln!"


Toy Story 3 Trailer in HD

Trailer Park | MySpace Videos

The Swellers postar ny video


Fire Away
kommer från deras andra album Ups and Downsizing vilket markerar deras debut hos Fueled By Ramen.

Ny Doctor Parnassus Trailer

Jag tillhör väl en av få som inte riktigt är med på hype-tåget till Terry Gilliams The Imaginarium of Doctor Parnassus. Svårt att sätta fingret på varför, men jag är inte riktigt där än. Jag gillar det visuella, jag gillar Heath Ledger, jag gillar Gilliam, även Depp gillar jag. Men inte Collin Farrell.. Nåväl, det verkar vara en bra film, men jag tycker inte den verkar vara riktigt så "OMFG!!" som många andra. Den nya trailern är dock riktigt bra måste jag säga, bra musik och bra klippt.


Trailer för Threat Level: Midnight!


Sebastian Tipsar Om Saker Som Är Awesome


Dagens fynd på internet kommer i form av The Rest of Mother Earth, eller TROME som det förkortas till.
Just nu består TROME av Brennan Taulbee och Denny Agosto som spelade tillsammans i det nu nedlagda bandet Oceana.

Just nu hittar du bara en demo på deras myspace, men den är väl värt ett besök.

RSS 2.0